ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Záblesky naděje s Veronikou Čermák Mackovou

krásná akce nejen pro seniory


Do města Prachatice zavítala na tři dny herečka, fotografka, bojovnice za práva zvířat, věnující se v mnoha rozměrech charitám Veronika Čermák Macková a rozdávala radost na gymnáziu, v městském divadle i v domově seniorů.
V Gymnáziu v Prachaticích, ve vestibulu, byla nainstalována výstava velkoformátových fotografií z cest po Kongu s názvem Záblesky naděje a k tomu byla připravena přednáška pro veřejnost s účastníky expedice do Konga Veronikou Čermák Mackovou a přírodovědcem – zoologem, fotografem, vědcem Tomem Jůnkem.  Zajímavé povídání o expedici do tropických pralesu, národních parcích, lidech, zvířatech, kterým hrozí vyhynutí, rostlinách, podnebí, ale i o výzkumu, pomoci …
Druhý den Veronika Čermák Macková promítala a povídala si se seniory nejen z domova seniorů, ale i s veřejností (připravil SeniorPoint Prachatice) o Kongu – Africe, ale také se představila jako ředitelka gymnázia seriálu Ulice, jako herečka v dalších filmech, rolích.
V Městském divadle v Prachaticích si pak večer zahrála roli ve hře Normální debil, která vznikla na motivy stejnojmenné knihy Roberta Bellana. Jedná se o retro komedii, kdy základem vyprávění jsou příhody z autorova dětství prožitého v socialistickém Československu. A vězte, hra rozesmála celé vyprodané divadlo.
A na závěr informace:
Veronika Čermák Macková bude hovořit na téma Afrika ještě jednou v v Prachaticích, kdy se společně s dalšími přednášejícími zúčastní Cestovatelského festivalu Tadeáše Šímy ve dnech 10.-11.11.2023. Další přednášející Lenka Kosmatová / Latinská Amerika, Adam Kašpar / Mongolsko, Anežka Pecháčková / Pyreneje, Vláďa Váchal / Severní Korea, Arthur F. Sniegon / Kongo, Viktorka Rys / Arménie,  Mára Holeček / Himaláje a další.
 
Hanka RH+ Rabenhauptová
 
Hana Rabenhauptová,
Klub SenSen Prachatice,
01.10.2023